Auflistung Hochschule für Angewandte Psychologie Nach Thema "334 - Natürliche Ressourcen, Energie und Umwelt"
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Affect or information? Examining drivers of public preferences of future energy portfolios in Switzerland
(2019)Energy Research & Social ScienceThe energy transition in Switzerland, as in many other countries, aims to increase the proportion of electricity produced using renewable energy technologies. In this context, governmental agencies and other institutions ...01A - Beitrag in wissenschaftlicher Zeitschrift -
Development and test of a decision support system for energy portfolio choices among different stakeholders in Switzerland
Es wird ein Entscheidungshilfesystem (DSS) für ein Elektrizitätsportfolio für KonsumentInnen entwickelt. Die Entwicklung findet anhand von einer qualitative Studie mit EnergieexpertInnen und Konsumentinnen, sowie ...00 - Projekt -
Differences in risk perception between hazards and between individuals
(2018)Psychological Perspectives on Risk and Risk AnalysisHow people think about a hazard often deviates from experts’ assessment of its probability and severity. The aim of this chapter is to clarify how people perceive risks. We thereby focus on two important research lines: ...04 - Beitrag Sammelband oder Konferenzschrift -
Episode 2: Tomaten, Konsumverhalten und Labels
(2020-01-28)Tre!bhaus - der KlimapodcastWer im Winter Tomaten kauft, «erwirbt» pro Kilo Tomaten bis zu 9,2 Kilo CO2. CO2, das von der Heizung der Treibhäuser stammt, aus dem Transport, aus der Logistik. Das wissen die wenigsten, und die wenigsten reagieren ...10 - Elektronische-/ Webpublikation -
How to improve consumers' environmental sustainability judgements of foods
(2018)Journal of Cleaner ProductionFood production and consumption account for approximately one-third of households' environmental impact. Consumers thus play a major role in the shift towards more sustainable foods and diets. An overall sustainability ...01A - Beitrag in wissenschaftlicher Zeitschrift -
It’s not easy being green: Wahrnehmung und Verhalten von Konsument*innen
(2020-04-07)06 - Präsentation -
Schlussbericht des Projektes “My Food Skills”: Entwicklung einer evidenzbasierten Intervention zur Förderung gesunder und nachhaltiger Ernährung
(2018-12)In diesem Schlussbericht des Forschungsprojektes «My Food Skills»: Entwicklung einer evidenzbasierten Intervention zur Förderung gesunder und nachhaltiger Ernährung werden der Hintergrund und die wichtigsten Ergebnisse des ...05 - Forschungs- oder Arbeitsbericht -
Smaller servings vs. information provision: Results of two interventions to reduce plate waste in two university canteens
(2020)Waste ManagementTwo interventions were systematically evaluated in two university canteens on their effectiveness to reduce visitors’ plate waste. The evaluation was theory-based and focused not only at the effects on the amount of plate ...01A - Beitrag in wissenschaftlicher Zeitschrift