Integration of a liquid membrane in Taylor flow regime with a fermentation by Lactobacillus casei ATCC 393 for in-situ lactic acid removal

Vorschaubild nicht verfügbar
Autor:innen
Rodríguez-Barona, Sneyder
Fontalvo, Javier
Autor:in (Körperschaft)
Publikationsdatum
06/2019
Typ der Arbeit
Studiengang
Typ
01A - Beitrag in wissenschaftlicher Zeitschrift
Herausgeber:innen
Herausgeber:in (Körperschaft)
Betreuer:in
Übergeordnetes Werk
Chemical Engineering and Processing: Process Intensification
Themenheft
Link
Reihe / Serie
Reihennummer
Jahrgang / Band
140
Ausgabe / Nummer
Seiten / Dauer
85-90
Patentnummer
Verlag / Herausgebende Institution
Elsevier
Verlagsort / Veranstaltungsort
Auflage
Version
Programmiersprache
Abtretungsempfänger:in
Praxispartner:in/Auftraggeber:in
Zusammenfassung
A new type of liquid membranes called liquid membrane in Taylor flow was integrated to a lactic acid fermentation, using Lactobacillus casei ATCC 393, for lactic acid removal during fermentation. The performance in terms of lactic acid production of the hybrid batch system is compared to a conventional batch fermentation. Lactic acid removal rate increases proportionally with the LA concentration within the fermenter. The lactic acid, the biomass production and the LA productivity in the hybrid system increased by 41.8, 12 and 26.6%, respectively, as compared to the conventional batch fermentation. However, toxicity effects reduce LA to glucose yield in 15.9% as compared to conventional fermentation. Liquid membranes in Taylor flow results promising for enhancing batch and continuous fermentation processes by a hybrid system.
Schlagwörter
Process intensification, Hybrid system, Lactic acid fermentation, Liquid membranes, Lactic acid removal, Taylor flow
Fachgebiet (DDC)
540 - Chemie
Projekt
Veranstaltung
Startdatum der Ausstellung
Enddatum der Ausstellung
Startdatum der Konferenz
Enddatum der Konferenz
Datum der letzten Prüfung
ISBN
ISSN
0255-2701
1873-3204
Sprache
Englisch
Während FHNW Zugehörigkeit erstellt
Nein
Publikationsstatus
Veröffentlicht
Begutachtung
Peer-Review der ganzen Publikation
Open Access-Status
Closed
Lizenz
Zitation
PÉREZ, Alan, Sneyder RODRÍGUEZ-BARONA und Javier FONTALVO, 2019. Integration of a liquid membrane in Taylor flow regime with a fermentation by Lactobacillus casei ATCC 393 for in-situ lactic acid removal. Chemical Engineering and Processing: Process Intensification. Juni 2019. Bd. 140, S. 85–90. DOI 10.1016/j.cep.2019.05.002. Verfügbar unter: https://irf.fhnw.ch/handle/11654/43565