A new concept of liquid membranes in Taylor flow. Performance for lactic acid removal
Autor:innen
Autor:in (Körperschaft)
Publikationsdatum
05/2019
Typ der Arbeit
Studiengang
Typ
01A - Beitrag in wissenschaftlicher Zeitschrift
Herausgeber:innen
Herausgeber:in (Körperschaft)
Betreuer:in
Übergeordnetes Werk
Chemical Engineering and Processing: Process Intensification
Themenheft
DOI der Originalpublikation
Link
Reihe / Serie
Reihennummer
Jahrgang / Band
139
Ausgabe / Nummer
Seiten / Dauer
95-102
Patentnummer
Verlag / Herausgebende Institution
Elsevier
Verlagsort / Veranstaltungsort
Auflage
Version
Programmiersprache
Abtretungsempfänger:in
Praxispartner:in/Auftraggeber:in
Zusammenfassung
A liquid membrane in Taylor flow regime is a novel alternative kind of contact in three-phase flow for liquid membranes that preserves the advantages of conventional emulsion liquid membranes while overcomes the stability problems of emulsion systems. As a proof of concept, this work presents experimental results of a liquid membrane in Taylor flow for lactic acid removal. Several operating conditions, such as injection times, delay times and flow of the membrane phase were tested for a channel length and inner diameter of 348.8 cm and 2.5 mm, respectively. The lactic acid removal is mainly affected by the driving force of lactic acid concentrations between donor droplets and the membrane interface, and the space-time. Thus, the lactic acid removal process through the liquid membrane in Taylor flow is enhanced at low injection times and high droplet velocity considering that enough space-time is provided. This technology results promising as an alternative to conventional liquid membranes and the intensification of chemical and fermentative processes.
Schlagwörter
Fachgebiet (DDC)
500 - Naturwissenschaften
Veranstaltung
Startdatum der Ausstellung
Enddatum der Ausstellung
Startdatum der Konferenz
Enddatum der Konferenz
Datum der letzten Prüfung
ISBN
ISSN
0255-2701
1873-3204
1873-3204
Sprache
Englisch
Während FHNW Zugehörigkeit erstellt
Nein
Zukunftsfelder FHNW
Publikationsstatus
Veröffentlicht
Begutachtung
Peer-Review der ganzen Publikation
Open Access-Status
Closed
Lizenz
Zitation
PÉREZ, Alan und Javier FONTALVO, 2019. A new concept of liquid membranes in Taylor flow. Performance for lactic acid removal. Chemical Engineering and Processing: Process Intensification. Mai 2019. Bd. 139, S. 95–102. DOI 10.1016/j.cep.2019.03.015. Verfügbar unter: https://doi.org/10.26041/fhnw-6112