Liquid–liquid equilibria of lactic acid/water solutions in tri-iso-octylamine/dodecane/1-dodecanol at 306.1, 310.1, and 316.1 K. Experimental data and prediction

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Publikationsdatum
2019
Typ der Arbeit
Studiengang
Typ
01A - Beitrag in wissenschaftlicher Zeitschrift
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Übergeordnetes Werk
Journal of Chemical & Engineering Data
Themenheft
DOI der Originalpublikation
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Reihe / Serie
Reihennummer
Jahrgang / Band
64
Ausgabe / Nummer
2
Seiten / Dauer
603-610
Patentnummer
Verlag / Herausgebende Institution
American Chemical Society
Verlagsort / Veranstaltungsort
Auflage
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Programmiersprache
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Praxispartner:in/Auftraggeber:in
Zusammenfassung
The liquid–liquid equilibria of systems that involves lactic acid in the aqueous phase and tri-iso-octylamine with diluents as dodecane and 1-dodecanol (active or/and inert) were measured experimentally at three temperatures (306.15, 310.15, and 316.15 K). A previous liquid–liquid equilibrium model that is based on Nernst’s distribution law and mass action law equilibrium equations was extended and generalized for stoichiometric ratios (amine/acid) 1:n. The effect of the diluents and the tertiary amine on the liquid–liquid equilibrium is shown and quantified in terms of the predicted values of the distribution coefficient, chemical equilibrium constants, and temperature. The lactic acid concentration in equilibrium for the organic phase decreases as follows: water/LA/TiOA/1-dodecanol system > water/LA/TiOA/dodecane/1-dodecanol > system water/LA/TiOA/dodecane system.
Schlagwörter
Fachgebiet (DDC)
540 - Chemie
Projekt
Veranstaltung
Startdatum der Ausstellung
Enddatum der Ausstellung
Startdatum der Konferenz
Enddatum der Konferenz
Datum der letzten Prüfung
ISBN
ISSN
0021-9568
1520-5134
Sprache
Englisch
Während FHNW Zugehörigkeit erstellt
Nein
Zukunftsfelder FHNW
Publikationsstatus
Veröffentlicht
Begutachtung
Peer-Review der ganzen Publikation
Open Access-Status
Closed
Lizenz
Zitation
PÉREZ, Alan, Sneyder RODRÍGUEZ-BARONA und Javier FONTALVO, 2019. Liquid–liquid equilibria of lactic acid/water solutions in tri-iso-octylamine/dodecane/1-dodecanol at 306.1, 310.1, and 316.1 K. Experimental data and prediction. Journal of Chemical & Engineering Data. 2019. Bd. 64, Nr. 2, S. 603–610. DOI 10.1021/acs.jced.8b00794. Verfügbar unter: https://irf.fhnw.ch/handle/11654/43578