Molecular toxicity of potential liquid membranes for lactic acid removal from fermentation broths using Lactobacillus casei ATCC 393
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Publikationsdatum
2018
Typ der Arbeit
Studiengang
Typ
01A - Beitrag in wissenschaftlicher Zeitschrift
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Übergeordnetes Werk
Dyna
Themenheft
DOI der Originalpublikation
Link
Reihe / Serie
Reihennummer
Jahrgang / Band
85
Ausgabe / Nummer
207
Seiten / Dauer
360-366
Patentnummer
Verlag / Herausgebende Institution
Universidad Nacional de Colombia * Facultad Nacional de Minas
Verlagsort / Veranstaltungsort
Auflage
Version
Programmiersprache
Abtretungsempfänger:in
Praxispartner:in/Auftraggeber:in
Zusammenfassung
Toxic effects of extractants and carriers of specific microorganisms must be taken into account before using them with hybrid fermentation processes that are combined with liquid membranes or liquid-liquid extraction. In the current research three extractants (trioctylamine, tri-iso-octylamine and Aliquat 336), three diluents (dodecane, dodecanol, and oleyl alcohol) and two mixtures (extractant/diluent) were tested for molecular toxicity on the bacteria Lactobacillus casei ATCC 393 as potential components of a liquid membrane or a liquid-liquid extraction process for lactic acid removal in an intensified fermentation process. Glucose consumption, lactic acid production, and cell growth were used as toxicity indicators. Physical properties of extractants and diluents were related to the molecular toxicity on the microorganism. These results show that mixtures of tri-iso-octylamine/dodecane and trioctylamine/dodecane at a proportion of 1:9 v/v have great potential to be used in liquid membranes or liquid-liquid extraction processes on hybrid fermentations with Lactobacillus casei ATCC 393.
Schlagwörter
process intensification, liquid-liquid extraction, trioctylamine, tri-iso-octylamine, Aliquat 336, dodecane, dodecanol, oleyl alcohol
Fachgebiet (DDC)
540 - Chemie
Veranstaltung
Startdatum der Ausstellung
Enddatum der Ausstellung
Startdatum der Konferenz
Enddatum der Konferenz
Datum der letzten Prüfung
ISBN
ISSN
2346-2183
0012-7353
0012-7353
Sprache
Englisch
Während FHNW Zugehörigkeit erstellt
Nein
Zukunftsfelder FHNW
Publikationsstatus
Veröffentlicht
Begutachtung
Peer-Review der ganzen Publikation
Open Access-Status
Closed
Lizenz
Zitation
PÉREZ, Alan, Sneyder RODRÍGUEZ-BARONA und Javier FONTALVO-ALZATE, 2018. Molecular toxicity of potential liquid membranes for lactic acid removal from fermentation broths using Lactobacillus casei ATCC 393. Dyna. 2018. Bd. 85, Nr. 207, S. 360–366. DOI 10.15446/dyna.v85n207.72374. Verfügbar unter: https://irf.fhnw.ch/handle/11654/43569