Jenny, Gregor J.
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A digital tool to build the capacity of leaders to improve working conditions related to psychological health and well-being in teams: intervention approach, prototype, and evaluation design of the web-application “wecoach”
2020, Grimm, Luisa A., Bauer, Georg F., Jenny, Gregor
Betriebliches Gesundheitsmanagement in der Schweiz: Monitoring-Ergebnisse 2020. Arbeitspapier 54
2021-08-23, Füllemann, Désirée, Schönholzer, Tanja, Flükiger, Nicole, Nauser, Ottilia, Jenny, Gregor J., Jensen, Regina, Krause, Andreas
Repräsentative Erhebung 2020 und Trends seit 2016: Das BGM-Monitoring von Gesundheitsförderung Schweiz ist eine periodische Erhebung ausgewählter Indikatoren und liefert repräsentative Informationen über die Verbreitung von betrieblichem Gesundheitsmanagement (BGM) in Betrieben in der Schweiz. Im vorliegenden Arbeitspapier werden die Ergebnisse der zweiten repräsentativen Erhebung im Jahr 2020 dargestellt. Durch den Vergleich der beiden Befra-gungen 2016 und 2020 werden Trends (Veränderungen) in der Verbreitung von BGM abgebildet. Befragt wurde eine repräsentative Stichprobe von 791 Industrie- und Dienstleistungsbetrieben mit mindestens 50 Mitarbeitenden in der deutsch-, französisch- und italienischsprachigen Schweiz.
«Resources-Demands Ratio»: Translating the JD-R-Model for company stakeholders
2019-11-27, Jenny, Gregor J., Bauer, Georg F., Füllemann, Désirée, Broetje, Sylvia, Brauchli, Rebecca
Objectives Practitioners and organizational leaders are calling for practical ways to explain and monitor factors that affect workplace health and productivity. This article builds on the well‐established Job Demands‐Resources (JD‐R) model and proposes an empirically tested ratio that aggregates indicators of job resources and demands. In this study, we calculate a ratio of generalizable job resources and demands derived from the JD‐R model and then translate the ratio into the language of company stakeholders. Methods We calculated a ratio based on measures applied in a large stress management intervention study (n = 2983) and report the findings from cross‐sectional analysis with health and productivity outcomes from same‐source and separate‐source data. Results Findings showed a strong and unambiguous increase in health and productivity measures with each step of increase in the ratio. Loss in explained variance due to aggregation of two factors into a single ratio is small for measures which are known to be predicted by both factors simultaneously. Conclusions A translation and visualization of the ratio that is accessible to practitioners and organizational leaders is presented and its use in companies discussed.