Predicting the Angle of Internal Friction from Simple Dynamic Consolidation Using Lactose Grades as Model

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Autor:innen
Trpělková, Žofie
Autor:in (Körperschaft)
Publikationsdatum
28.03.2019
Typ der Arbeit
Studiengang
Typ
01A - Beitrag in wissenschaftlicher Zeitschrift
Herausgeber:innen
Herausgeber:in (Körperschaft)
Betreuer:in
Übergeordnetes Werk
Journal of Pharmaceutical Innovation
Themenheft
Reihe / Serie
Reihennummer
Jahrgang / Band
Ausgabe / Nummer
Seiten / Dauer
Patentnummer
Verlag / Herausgebende Institution
Springer
Verlagsort / Veranstaltungsort
Auflage
Version
Programmiersprache
Abtretungsempfänger:in
Praxispartner:in/Auftraggeber:in
Zusammenfassung
Powder flow and packing behavior are among other factors determined by particle friction, which is traditionally measured in shear cells as the angle of internal friction (AIF). Considering that an AIF at a normal stress should be comparable to friction during tapping consolidation, this work aims at whether dynamic consolidation under gravity can be used to estimate an AIF.
Schlagwörter
Powders, Consolidation, Angle of internal friction, Jenike shear tester, Tapping
Fachgebiet (DDC)
Projekt
Veranstaltung
Startdatum der Ausstellung
Enddatum der Ausstellung
Startdatum der Konferenz
Enddatum der Konferenz
Datum der letzten Prüfung
ISBN
ISSN
1872-5120
1939-8042
Sprache
Englisch
Während FHNW Zugehörigkeit erstellt
Ja
Publikationsstatus
Veröffentlicht
Begutachtung
Peer-Review der ganzen Publikation
Open Access-Status
Lizenz
Zitation
TRPĚLKOVÁ, Žofie und Martin KUENTZ, 2019. Predicting the Angle of Internal Friction from Simple Dynamic Consolidation Using Lactose Grades as Model. Journal of Pharmaceutical Innovation. 28 März 2019. DOI 10.1007/s12247-019-09387-3. Verfügbar unter: https://irf.fhnw.ch/handle/11654/30423