Quarantined Sobremesa
Lade...
Dateien
Autor:innen
Autor:in (Körperschaft)
Publikationsdatum
2020
Typ der Arbeit
Studiengang
Typ
04A - Beitrag Sammelband
Herausgeber:innen
Herausgeber:in (Körperschaft)
Betreuer:in
Übergeordnetes Werk
Creative Food Cycles
Themenheft
DOI der Originalpublikation
Reihe / Serie
Reihennummer
Jahrgang / Band
Ausgabe / Nummer
Seiten / Dauer
290 - 299
Patentnummer
Verlag / Herausgebende Institution
Leibniz Universität Hannover
Verlagsort / Veranstaltungsort
Hannover
Auflage
Version
Programmiersprache
Abtretungsempfänger:in
Praxispartner:in/Auftraggeber:in
Zusammenfassung
This paper looks into the challenge of adapting a Sobremesa (a familiar eating ritual in Latin American culture) into a digital platform. Throughout the design process, Quarantined Sobremesa [QS] weaves the methodological approach of Speculative design with the interdisciplinary research of Food Systems. In the midst of the current COVID-19 pandemic, this digital mealtime provided an interactive platform for different actors and commensality backgrounds across the lockdown globe.
Schlagwörter
food systems, speculative desing, COVID-19, design research
Fachgebiet (DDC)
Veranstaltung
Creative Food Cycles
Startdatum der Ausstellung
Enddatum der Ausstellung
Startdatum der Konferenz
17.09.2020
Enddatum der Konferenz
18.09.2020
Datum der letzten Prüfung
ISBN
978-3-946296-33-1
ISSN
Sprache
Englisch
Während FHNW Zugehörigkeit erstellt
Nein
Zukunftsfelder FHNW
Publikationsstatus
Veröffentlicht
Begutachtung
Fachlektorat/Editorial Review
Open Access-Status
Gold
Zitation
Aquije, G. (2020). Quarantined Sobremesa. In J. Schröder, E. Sommariva, S. Sposito, & Leibniz Universität Hannover (Eds.), Creative Food Cycles (pp. 290–299). Leibniz Universität Hannover. https://doi.org/10.15488/10134