Postnatural apple. A postnatural food experience

Vorschaubild nicht verfügbar
Autor:in (Körperschaft)
Publikationsdatum
2023
Typ der Arbeit
Master
Studiengang
Master of Arts FHNW in Masterstudio Design
Typ
11 - Studentische Arbeit
Herausgeber:innen
Herausgeber:in (Körperschaft)
Betreuer:in
Chmara, Maciej
Rosinke, Anna
Übergeordnetes Werk
Themenheft
DOI der Originalpublikation
Reihe / Serie
Reihennummer
Jahrgang / Band
Ausgabe / Nummer
Seiten / Dauer
Patentnummer
Verlag / Herausgebende Institution
Hochschule für Gestaltung und Kunst Basel FHNW
Verlagsort / Veranstaltungsort
Basel
Auflage
Version
Programmiersprache
Abtretungsempfänger:in
Praxispartner:in/Auftraggeber:in
Zusammenfassung
The apple – the most eaten fruit in Switzerland; symbol of love, fertility, knowledge, wealth; archetype of the fruit – has been modified, refined and multiplied by humans for thousands of years. Nowadays, apple production is an industrialized process, treating the apple as a product or even a brand. In the selection of cultivated varieties, the focus is more on shelf life and economy than on variety and taste, and a complex web of demand and requirements from a wide range of stakeholders spans the entire production process. By positioning the apple as a post-natural object – something that has been intentionally altered by humans through domestication, selective breeding, or genetic engineering – my master‘s thesis offers an alternative perspective on a supposedly natural product. In the installation with food experience 'PostNatural Apple' at CIVIC, visitors were invited to look under the skin of the apple and perceive with all their senses the various tools and processes that shape the apple today.
Schlagwörter
apple, postnatural, exhibition, production process, engineering
Fachgebiet (DDC)
700 - Künste und Unterhaltung
Projekt
Veranstaltung
Startdatum der Ausstellung
Enddatum der Ausstellung
Startdatum der Konferenz
Enddatum der Konferenz
Datum der letzten Prüfung
ISBN
ISSN
Sprache
Englisch
Während FHNW Zugehörigkeit erstellt
Ja
Zukunftsfelder FHNW
Publikationsstatus
Begutachtung
Open Access-Status
Lizenz
Zitation
HOCHSTRASSER, Leonie, 2023. Postnatural apple. A postnatural food experience. Basel: Hochschule für Gestaltung und Kunst Basel FHNW. Verfügbar unter: https://irf.fhnw.ch/handle/11654/44873