Every Seed has a Recipe...

Lade...
Vorschaubild
Autor:innen
Autor:in (Körperschaft)
Publikationsdatum
11.06.2025
Typ der Arbeit
Studiengang
Typ
01A - Beitrag in wissenschaftlicher Zeitschrift
Herausgeber:innen
Herausgeber:in (Körperschaft)
Betreuer:in
Übergeordnetes Werk
Brand-New-Life
Themenheft
Imagination as a Site of Struggle
DOI der Originalpublikation
Reihe / Serie
Reihennummer
Jahrgang / Band
Ausgabe / Nummer
Seiten / Dauer
Patentnummer
Verlag / Herausgebende Institution
Brand-New-Life
Verlagsort / Veranstaltungsort
Auflage
Version
Programmiersprache
Abtretungsempfänger:in
Praxispartner:in/Auftraggeber:in
Zusammenfassung
This article is an interweaving of situated dialogues, critical reflections, and expanded knowledges through the lenses of «not knowing in the presence of» (as per Marisol de la Cadena’s 2021 essay) gardens and chacras, and kitchens of steel and earth in Cusco, Peru, and Basel, Switzerland. Centring four seasons of exchanges with Isaac Riquelme Mamani (mi querido maestro/my beloved teacher), we look at a recipe, ritual, and seasonal gathering rooted in Peruvian Andean food culture through the Pachamanca (a traditional dish which means comida y ritual bajo la tierra or «pot/meal underneath the earth» in the language of Quechua Runa Simi).
Schlagwörter
rehearsals, recipes, gastropolitics, ecological knowledges
Projekt
Veranstaltung
Startdatum der Ausstellung
Enddatum der Ausstellung
Startdatum der Konferenz
Enddatum der Konferenz
Datum der letzten Prüfung
ISBN
ISSN
2297-9220
Sprache
Englisch
Während FHNW Zugehörigkeit erstellt
Ja
Zukunftsfelder FHNW
New Work
Zero Emission
Publikationsstatus
Veröffentlicht
Begutachtung
Fachlektorat/Editorial Review
Open Access-Status
Diamond
Lizenz
'https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/'
Zitation
Aquije, G. (2025). Every Seed has a Recipe... Brand-New-Life. https://doi.org/10.26041/fhnw-14588