How can bar robots enhance the well-being of guests?
Lade...
Autor:innen
Autor:in (Körperschaft)
Publikationsdatum
2023
Typ der Arbeit
Studiengang
Typ
04B - Beitrag Konferenzschrift
Herausgeber:innen
Herausgeber:in (Körperschaft)
Betreuer:in
Übergeordnetes Werk
Post-event Proceedings of the AAAI Spring Symposium: Socially Responsible AI for Well-being (AAAI-SRAI 2023)
Themenheft
DOI der Originalpublikation
Reihe / Serie
Reihennummer
Jahrgang / Band
Ausgabe / Nummer
Seiten / Dauer
Patentnummer
Verlag / Herausgebende Institution
AAAI
Verlagsort / Veranstaltungsort
Aachen
Auflage
Version
Programmiersprache
Abtretungsempfänger:in
Praxispartner:in/Auftraggeber:in
Zusammenfassung
This paper addresses the question of how bar robots can contribute to the well-being of guests. It first develops the basics of service robots and social robots. It gives a brief overview of which gastronomy robots are on the market. It then presents examples of bar robots and describes two models used in Switzerland. A research project at the School of Business FHNW collected empirical data on them, which is used for this article. The authors then discuss how the robots could be improved to increase the well-being of customers and guests and better address their individual wishes and requirements. Artificial intelligence can play an important role in this. Finally, ethical and social problems in the use of bar robots are discussed and possible solutions are suggested to counter these.
Schlagwörter
Fachgebiet (DDC)
330 - Wirtschaft
Veranstaltung
AAAI 2023 Spring Symposium Series: Socially Responsible AI for Well-being
Startdatum der Ausstellung
Enddatum der Ausstellung
Startdatum der Konferenz
27.03.2023
Enddatum der Konferenz
29.03.2023
Datum der letzten Prüfung
ISBN
ISSN
Sprache
Englisch
Während FHNW Zugehörigkeit erstellt
Ja
Zukunftsfelder FHNW
Publikationsstatus
Veröffentlicht
Begutachtung
Peer-Review der ganzen Publikation
Open Access-Status
Diamond
Zitation
BENDEL, Oliver und Lea PEIER, 2023. How can bar robots enhance the well-being of guests? In: Takashi KIDO und Keiki TAKADAMA (Hrsg.), Post-event Proceedings of the AAAI Spring Symposium: Socially Responsible AI for Well-being (AAAI-SRAI 2023). Aachen: AAAI. 2023. Verfügbar unter: https://doi.org/10.26041/fhnw-7471