The gustatory-olfactory staging of art

Vorschaubild nicht verfügbar
Autor:innen
Autor:in (Körperschaft)
Publikationsdatum
2023
Typ der Arbeit
Master
Studiengang
Master of Arts FHNW in Masterstudio Design
Typ
11 - Studentische Arbeit
Herausgeber:innen
Herausgeber:in (Körperschaft)
Übergeordnetes Werk
Themenheft
DOI der Originalpublikation
Reihe / Serie
Reihennummer
Jahrgang / Band
Ausgabe / Nummer
Seiten / Dauer
Patentnummer
Verlag / Herausgebende Institution
Hochschule für Gestaltung und Kunst Basel FHNW
Verlagsort / Veranstaltungsort
Basel
Auflage
Version
Programmiersprache
Abtretungsempfänger:in
Praxispartner:in/Auftraggeber:in
Zusammenfassung
My master's thesis is dedicated to the gustatory-olfactory staging of art. It deals with the sensory presentation of art and tries to find an extension of the traditional art presentation. In doing so, the attention is directed from the visual-verbal presentation to a presentation that appeals to all senses, emphasizing the senses of taste and smell. I created a 7-course menu that was put together in relation to the art-inspired themes. I also designed and produced a water lily service made of porcelain. I have spanned a dramaturgical arc and an overall scenographic concept all inspired by the painting ""Le Bassin Aux Nymphéas"" by Claude Monet. "Le Bassin Aux Nymphéas, the famous water lily pond of the impressionist Claude Monet, becomes the main protagonist of the gustatory-olfactory art experience. Seven courses are dedicated solely to the painting and open up a wide variety of themes over the course of the dinner.”
Schlagwörter
scenography, art, gustatory-olfactory, Claude Monet, porcelain
Fachgebiet (DDC)
700 - Künste und Unterhaltung
Projekt
Veranstaltung
Startdatum der Ausstellung
Enddatum der Ausstellung
Startdatum der Konferenz
Enddatum der Konferenz
Datum der letzten Prüfung
ISBN
ISSN
Sprache
Englisch
Während FHNW Zugehörigkeit erstellt
Ja
Publikationsstatus
Begutachtung
Open Access-Status
Lizenz
Zitation
ELSNER, Zoë, 2023. The gustatory-olfactory staging of art. Basel: Hochschule für Gestaltung und Kunst Basel FHNW. Verfügbar unter: https://irf.fhnw.ch/handle/11654/44896