Challenges of implementing zero waste strategies in the gastronomy industry
Autor:in (Körperschaft)
Publikationsdatum
2021
Typ der Arbeit
Studiengang
Sammlung
Typ
04B - Beitrag Konferenzschrift
Herausgeber:innen
Herausgeber:in (Körperschaft)
Betreuer:in
Übergeordnetes Werk
Proceedings of the first international conference on society 5.0
Themenheft
DOI der Originalpublikation
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Reihe / Serie
Reihennummer
Jahrgang / Band
2
Ausgabe / Nummer
Seiten / Dauer
40-52
Patentnummer
Verlag / Herausgebende Institution
Verlagsort / Veranstaltungsort
Brugg-Windisch
Auflage
Version
Programmiersprache
Abtretungsempfänger:in
Praxispartner:in/Auftraggeber:in
Zusammenfassung
This case tells the story of the Café spurlos which aims at becoming a zero waste business and thus making a significant contribution to combating one of the greatest challenges facing society today: the transformation of the eco-nomic system into a circular economy. Besides the COVID-crisis and the thereof resulting issues, the café also faces challenges related to its vision of incorporat-ing the zero waste philosophy in its concept. The case explores the complexity of zero waste, analyses further hurdles for zero waste endeavors in the gastronomy industry and illustrates the constant balancing act of social businesses between staying true to one’s mission and catering to the needs, wants and expectations of the market.
Schlagwörter
Fachgebiet (DDC)
330 - Wirtschaft
000 - Allgemeines, Wissenschaft
000 - Allgemeines, Wissenschaft
Veranstaltung
Society 5.0. Integrating digital world and real world to resolve challenges in business and society
Startdatum der Ausstellung
Enddatum der Ausstellung
Startdatum der Konferenz
22.06.2021
Enddatum der Konferenz
24.06.2021
Datum der letzten Prüfung
ISBN
ISSN
Sprache
Englisch
Während FHNW Zugehörigkeit erstellt
Ja
Zukunftsfelder FHNW
Publikationsstatus
Veröffentlicht
Begutachtung
Peer-Review der ganzen Publikation
Open Access-Status
Green
Zitation
DAUB, Claus-Heinrich, Carole GERHARD und Monisser ALTERMATT, 2021. Challenges of implementing zero waste strategies in the gastronomy industry. In: Aurona GERBER und Knut HINKELMANN (Hrsg.), Proceedings of the first international conference on society 5.0. Brugg-Windisch. 2021. S. 40–52. Verfügbar unter: https://doi.org/10.26041/fhnw-7113